Skip to content

March 22, 2010

Governance – It’s not that hard (Danish post)

by Anders B. Skjønaa (SharePointPeople.dk)

[THIS ARTICLE IS A COMMENT FOR A DANISH ARTICLE. IF YOU NEED AN ENGLISH TRANLATION LET ME KNOW. ]

Denne artikel er en kommentar til Jane McConnell’s indlæg om governance, som er bragt af mine gode venner hos IntraTeam (www.intrateam.dk). du kan læse artiklen hér: http://my.intrateam.dk/da/artikel/governance-et-sv-rt-emne

Selve udtrykket “governance” er næsten blevet synonym med en uoverkommelig opgave. Jeg taler dagligt med virksomheder som nærmest er skræmte af de krav der i dag stilles om governance på intranet, websites og samarbejdsplatforme.

Men kommer man lidt ind under huden, så er governance slet ikke så svært!

De fleste vil indse, at det vi taler om – når vi siger det store farlige “G”-ord – er noget man “altid har gjort” sådan mere eller mindre implicit. Men nu vi er begyndt at tale om det. vi har trukket det frem i lyset og givet det et navn; GOVERNANCE… (Lyder næsten som en gammel episode fra Star Trek…)

Governance er styring af systemer og løsninger (som f.eks. intranet), helt overordnet. Det styringsniveau vi vælger at anvende, har indflydelse på hvem der skal deltage i udarbejdelsen af en governance praksis, samt hvem der berøres af gældende politikker i dagligdagen. Dette er faktisk uhyre enkelt og principper som ikke bare er nemme at forstå, men samtidigt noget der gør det nemmere for brugerne at benytte intranet bedre.

Ved du hvad governance er…

Jeg har stort set ikke læst en artikel eller set et indlæg på en konference, uden den er startet med at man skal definere Goveranance. Jeg tror imidlertid, at danske virksomheder – det gælder faktisk også de fleste udenlandske – er klar over at der hører en styringsopgave til enhver it-løsning (herunder intranet) og at styring kræver at nogen tager ansvar.

De områder som Jane udpeger i denne artikel, er jo helt korrekte. Samtidigt er de ikke nye og kan løses forholdsvist enkelt med en scoping og rolle/ansvar øvelse.

Gør dine mål og visioner synlige

Så min opfordringer; Hiv skræmmebillederne ned af væggen og hæng dine visioner og mål op i stedet. Synlige – og kendte – mål hjælper dig med at finde ud af præcis hvad dit intranet er – og ikke er – hvilket gør det enkelt at definere dine politkker og roller.

Read more from SharePoint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments